European City of Science 2022

In het kader van Leiden European City of Science 2022 (‘Leiden 2022’) organiseert de Leidse Weer- en Sterrekundige Kring (LWSK) een viertal lezingen over belangrijke astronomische ontdekkingen in Leiden. Hiermee wordt tevens aangesloten bij de Leidse Route van Ontdekkingen die als Science Route in de presentatie van Leiden 2022 is opgenomen.

Do. 28 april: Prof. Dr Ton van Raan (Univ. Leiden)
Jan Oort en de ontdekking van de structuur en de rotatie van ons Melkwegstelsel.

Vr. 6 mei: Prof. Dr Dirk van Delft (Univ. Leiden)
Het Einstein-De Sitter Heelal: leven en werk van Willem de Sitter.

NAJAAR 2022:

Vr. 21 oktober: Prof. Dr Ton van Raan (Univ. Leiden)
De oorsprong van de kometen: De Wolk van Oort.

Vr. 28 oktober: Prof. Dr Dirk van Delft (Univ. Leiden)
De ontdekking door Hendrik van de Hulst van de 21cm-radiostraling in het heelal en daarmee de uitvinding van de radioastronomie.

De lezingen zijn bedoeld voor het algemene publiek. De Sterrewacht is natuurlijk bij uitstek de iconische locatie voor deze activiteiten. Bij aanvang om 20.00 kan een afronding van de lezingen verwacht worden rond 21.30. De locatie is in Leiden. Na registratie wordt de precieze locatie per mail bekend gemaakt.

Toegang is gratis, maar uitsluitend na aanmelding vooraf. Uw naam wordt dan op de toegangslijst geregistreerd.

Ook leden van de Leidse amateurverenigingen (LWSK, WLS) dienen zich aan te melden. Voor hen is er geen voorrang. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit (ca 50 personen per avond) zullen waarschijnlijk belangstellenden teleurgesteld moeten worden.

U kunt zich nu opgeven.

Contact form

Gebruik dit formulier om u op te geven voor één of meer van de LWSK-lezingen in het kader van Leiden European City of Science 2022.