Routebeschrijving Oude Sterrewacht Leiden

De activiteiten van de LWSK vinden in de regel plaats in de Oude Sterrewacht. Deze is in de binnenstad van Leiden, vlak bij de Hortus en tegenover de Witte Singel.
Toegangsroute is ‘s avonds via de Kaiserstraat.

Haltes openbaar vervoer (bus): Witte Rozenstraat (vanaf halte nog 500 meter lopen) of Breestraat (nog 800 meter).

Parkeren auto: voor parkeerzones, tijden en tarieven: zie gemeentewebsite.

Op bijgaand kaartje (klik hier) is de looproute in rood gestippeld aangegeven. U passeert eerst een slagboom (deze is dicht, dus geen mogelijkheid met de auto dichterbij te komen). Daarna passeert u een hoog groen hek (staat open).
De bouwactiviteiten op de Sterrewachtlaan zijn voorbij.

Als de universiteit een avondactiviteit heeft, kunt u meestal via de hoofdingang het gebouw betreden. Als wij de enige gebruikers zijn, is de hoofdingang dicht en loopt u langs het gebouw helemaal door naar achteren, naar de zij-ingang. Daar is een laag hekje, ga hier doorheen, neem trapje naar beneden. Let op, dit is een donkere hoek!
Beneden is de ingangsdeur, ga hier naar binnen. Dit is de kelder van het gebouw.

Loop nu door het bezoekerscentrum heen, nog 2 deuren door.

Nu lift of trap omhoog nemen, naar de eerste verdieping (dus 2 etages).

De lezing is meestal in de grote zaal (de Kaiserzaal, B104). Als de universiteit een eigen activiteit heeft, gebruiken wij een van de andere zalen, vaak de De Sitter zaal (C 104). Dat is duidelijk aangegeven.

Aanvangstijd
Als er geen portier is, sluiten we de zij-ingang (bezoekerscentrum) enkele minuten voor aanvang van de lezing af. Kom dus op tijd!